portfolio

Dicht bij mezelf, dichter bij jou

 

Over autonomie en verbinding in relaties en contacten.

In deze workshop gaan we op verkenning in het gebied van contacten en relaties. Contact en communicatie met de ander, begint bij jezelf. Als je in voeling kunt zijn met jezelf, dan kun je in contact treden met de ander. Anders is het contact leeg, want er is niemand thuis.

Maar hoe maak je de overgang van jezelf naar de ander ? Wat gebeurt er in dat proces ? Kan je in contact blijven met jezelf als je in contact treedt met de ander, of verlies je jezelf, of sluit je af, … Hoe kun je autonoom blijven en toch in verbinding zijn ?

En als je in contact bent: hoe kun je het contact verdiepen, zodat het vervullend wordt. Hoe kan je authentieke gevoelens, verlangens, behoeften, verwachtingen laten “meespelen” in het contact, zonder dat ze jou of de ander de adem afsnijden. En wat zijn je grenzen en durf je die aan te geven ? Kan je trouw blijven aan jezelf ? Kan je in eerbied luisteren naar de ander ?

Tijdens de workshop geven we geen pasklare antwoorden, maar je exploreert wat het aangaan van contact met jou doet, hoe je er op reageert, wat je bekende en minder bekende reacties zijn, … en we nodigen je uit om nieuwe houdingen of manieren te verkennen, zodat je zelf kunt ervaren of je iets aan jouw interactiepatroon wil toevoegen of wijzigen.

De nadruk ligt niet op het oefenen van verbale communicatie, maar op het aan de lijve ervaren van enkele basisprocessen, via individuele of contact-oefeningen en uitwisseling.

Terug naar overzicht

datum
locatie
begeleiding
Sammy Vienne
prijs
inschrijven
Date
24/01/2022
Category
Persoonlijke ontwikkeling
Client