portfolio

Ganzenbord: spiegel voor je levensweg

 

Op het eerste gezicht is het ganzenbord een klassiek bordspel. Bij nader toezien bevat het echter ook tal van symbolische verwijzingen. Het is meer dan een spel alleen: men kan het beschouwen als een wijsheidsspel over de levensweg van de mens.

Het spelbord heeft de vorm van een opgerolde spiraal of slang en nodigt uit om doorheen de levensweg naar de kern te gaan. Ieders weg is anders en uniek. Het ganzenbord kent 7 bijzondere vakken, met elk een speciale symboliek: de brug, de herberg, de put, de doolhof of doornstruik, de gevangenis, de dood, het einde (de poort naar het beloofde land). Dit zijn 7 invalshoeken om naar je levensloop te kijken.

Deze workshop begint met een toelichting over de symboliek van het ganzenbord. We staan ook stil bij enkele belangrijke inzichten over de levensloop van de mens. Vervolgens spelen we het ganzenbordspel. Niet om winnaars en verliezers te kennen; wel met de bedoeling om aspecten van je eigen unieke levensweg te ontdekken. Geleid door de dobbelstenen en de ganzen staan we stil bij de 7 symbolische vakken op het spelbord en bij de betekenis hiervan in ons leven. We werken met gesprek en uitwisseling, stilte en reflectie, creatieve opdrachten en visualisatie, …  Je bent van harte welkom op deze ontdekkingstocht !

Terug naar overzicht

datum
locatie
begeleiding
Sammy Vienne
prijs
inschrijven
Date
06/01/2020
Category
Persoonlijke ontwikkeling
Client