portfolio

Op Reis door de Stilte

 

Stilte is niet de afwezigheid van geluid
Stilte is de diepste klank
(Tao Meng)

In tijden van drukte, van lawaai, van digitale en andere stress wordt stilte terug een kostbaar goed. Stilte kan je terug in contact brengen met jezelf, met ruimte of diepe vrede, je weghalen uit dwangmatig denken of doen, je inzichten geven, je batterijen terug opladen, de verbinding met jezelf en het universum herstellen, …

De kracht van stilte toont zich niet enkel onder de vorm van meditatie. Je kan stilte ontmoeten …

Ieder moment waarbij je stopt met iets anders te willen dan er nu is.
Telkens als je met je zintuigen aandachtig voelt en gewaar-bent.
Ieder moment waarop je je innerlijk afstemt en luistert naar jezelf.
Telkens als je de natuur op je laat inwerken.
Elke keer dat je connectie maakt met je hart.
Ieder moment waarop je gecentered bent in je lichaam.
Elk moment waarop je bewust ademt.
Telkens als je jouw activiteiten vult met inspiratie en bewustzijn.

Meditatie zou je de “grote stilte” kunnen noemen. De kleine stiltes zijn de vele kleine momenten waarin je je kunt verbinden met jouw innerlijke aanwezigheid en bewustzijn. Wat is jouw manier om de stilte te vinden of hoe zorg jij ervoor dat de stilte jou vindt? Tijdens dit weekend gaan we op zoek naar de vele kleuren en smaken van stilte. We bieden een waaier van ingangen aan die je kunnen helpen om de stille plek in jezelf te vinden. Ons doel is niet om één vorm aan te prijzen. We willen je helpen om jouw weg te leren kennen, met zijn hobbels en afleidingen, zijn signalen en ankers, om thuis te komen in jouw kleine of grote stiltes.

Daarbij is het leerzaam om te ontdekken wat stilte met jou doet. We onderzoeken jouw reacties als stilte verschijnt. We exploreren wat stilte jou brengt of niet brengt, wat weerstand oproept  en wat vervulling brengt. En we oefenen om op je gemak te zijn met de aangename en meer uitdagende aspecten van stilte.

En misschien ontdek je zo dat de stilte in jezelf, dezelfde stilte is die ook buiten jou in het universum aanwezig is! Misschien ontdek je hoe je vanuit de bodem van stilte in contact kunt komen met jouw essentie.

“Innerlijke stilte is dat diepe gevoel van eerbied voor het leven. Uiterlijke stilte nodigt uit om onze zintuigen te openen en verbinding te maken met alles om ons heen. Stilte is niet de afwezigheid van iets, maar de aanwezigheid van alles.” (G. Hempton)

We werken met diverse werkvormen en benaderingen: stilte, verschillende vormen van meditatie, visualisatie, inquiry, gewaar-zijn, beweging, creatieve werkvormen, lichaamswerk, adem, klank en stem, contactoefeningen, grote en kleine stiltes.

Begeleiding: Sammy Vienne (coach, trainer en levensloopbegeleider), Johanna Descamps (psychotherapeut en (natuur)coach).

Sammy en Johanna hebben beide een grote liefde voor stilte en hebben elk hun eigen weg daarin afgelegd. Hun veelzijdigheid en natuurlijke complementariteit wordt door deelnemers steeds erg gesmaakt. Door de duo-begeleiding krijg je input vanuit een brede waaier van invalshoeken. Sammy (63 jaar) laat zich sterk inspireren door de boeddhistische en zijnsgeoriënteerde benadering. Johanna (52 jaar) is thuis in het essentie-werk, mindfulness en natuurcoaching. Beiden hechten veel belang aan het lichaam als drager van ervaringen. En een speelse, creatieve noot is nooit ver weg.

 

 

Terug naar overzicht

datum
locatie
begeleiding
Sammy Vienne & Johanna Descamps
prijs
inschrijven
Date
23/01/2020
Category
Persoonlijke ontwikkeling
Client