portfolio

Communicatie van Hart tot Hart (koppels)

 

Communiceren van hart tot hart in een partner-relatie: de ander en onszelf echt ontmoeten.
Workshop voor liefdespartners die hun verbinding en communicatie willen verdiepen.

In een intieme liefdesrelatie willen we de ander in zijn wezen ontmoeten en zelf willen we ook tot in onze kern ontvangen worden, dan voelen we ons gezien en gehoord en heerst er diep vertrouwen. En juist omdat we tot op dit diepste niveau in verbinding willen staan met elkaar, raken we ook aan de kwetsuren en de pijnplekken in onszelf en de ander. Dan is het belangrijk om een manier van communiceren te kennen die toelaat om open te blijven.

Communicatie van hart tot hart is een wijze van spreken én luisteren waardoor we in de relatie met onszelf en de ander, ons natuurlijk mededogen kunnen laten opbloeien. Het is contact maken met wat je voelt (blij, verdrietig, bang, gekwetst, ontroerd,…) en met je behoeften (ruimte, vrijheid, waardering,…). Wanneer je deze gevoelens en behoeften uitspreekt naar de ander, dan ontstaat een waarachtig en authentiek contact op basis van gelijkwaardigheid.

Op een zeer praktische en levendige manier wordt het model van Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg voorgesteld. We onderzoeken de valkuilen die ons belemmeren en we oefenen aan de hand van voorbeelden uit ons dagelijks leven. De oefeningen en uitwisselingen gebeuren overwegend met de partner maar ook soms met anderen in de groep. De opzet is concreet, speels en hart-elijk.

Terug naar overzicht

datum
zaterdagen 13 en 20 juni
locatie
Merelbeke (dienstencentrum)
begeleiding
Sammy Vienne & Martine Bal
prijs
inschrijven
via Vormingplus Gent-Eeklo (meer info volgt nog)
Date
21/01/2020
Category
Persoonlijke ontwikkeling
Client