portfolio

Verbindende Communicatie – Oefengroep

 

VERBINDENDE COMMUNICATIE: HOE KRIJG IK HET IN DE VINGERS? 
ONLINE OEFENGROEP

Oefenen om de ander echt te ont-moeten: een groeiproces voor al je contacten en relaties, maar vooral voor jezelf.

Verbindende communicatie is een wijze van spreken én luisteren waarin we een waarachtig en authentiek contact zoeken in de relatie met onszelf en de ander. Het is contact maken met wat je voelt (blij, verdrietig, bang, gekwetst, ontroerd,…) en met je behoeften (ruimte, vrijheid, waardering, troost, …). Wanneer je deze gevoelens en behoeften uitspreekt naar de ander, ligt de weg naar verbinding en gelijkwaardigheid open.

De basishouding is niet dat we zoveel mogelijk gelijk willen krijgen, maar dat we een relatie willen opbouwen met de ander gebaseerd op mededogen en openheid.

Tijdens de eerste sessies wordt op een zeer praktische en levendige manier het model van Verbindende Communicatie voorgesteld en worden de verschillende stappen ingeoefend. Vervolgens gaan we aan de slag met voorbeelden en ervaringen uit ons dagelijks leven. We onderzoeken de valkuilen, geven feedback, proberen nieuwe manieren uit en leren van elkaar.

Deze reeks gaat online door (Zoom) op maandagavonden. Dat betekent dat er geen verplaatsing(stijd) nodig is. Om het contact te garanderen werken we met een beperkte groep (10 deelnemers) en we voorzien veel afwisseling tussen plenaire momenten en opdrachten in subgroepen (Break Out Room). Op deze manier biedt deze online-formule veel diepe leermomenten.
Concreet: je krijgt via mail een uitnodiging om in te loggen voor een Zoom-sessie. Je hebt een rustige plaats nodig met ongestoorde tijd voor jezelf + een computer met internetverbinding en camera. Je logt 10′ à 15 voor de start in, zodat we kunnen checken of alles vlot werkt.

De begeleiding wordt verzorgd door Martine Bal (docent en trainer) & Sammy Vienne (coach, therapeut en levensloopbegeleider).

“Verbindend communiceren is meer dan een vaardigheid. Het is een groeiproces om respectvol te zijn naar jezelf, je gevoelens en behoeften ernstig te nemen en vanuit zelfwaarde in contact te treden.” (Sammy)

“Een ontmoeting in oprechtheid en openheid is voor mij een ontroerend gebeuren en maakt mij zacht vanbinnen.“ (Martine)

Mocht je vragen of twijfels hebben, neem gerust contact op:
Martine Bal (0498/11 69 83 )
Sammy Vienne (0484/23 77 97)

 

Terug naar overzicht

datum
locatie
begeleiding
prijs
inschrijven
Date
28/01/2020
Category
Persoonlijke ontwikkeling
Client