portfolio

Zie mij … zoals ik ben

22-26 aug – Hoeve Wabi Sabi Staden

Zomerworkshop over je verlangen om gezien te worden.

“Het is heerlijk om jezelf te verstoppen, maar het is een drama wanneer niemand je vindt (Winnicott)

Gezien worden in wie je bent is een fundamentele behoefte, die je meedraagt van kindsbeen af. Als je gespiegeld wordt in wie je bent, kun je groeien en een kern van zelfwaarde ontwikkelen. Als het goed is, slaag je er in je groeiproces naar volwassenheid in om een “gerijpte” omgang te vinden met deze behoefte aan erkenning van buitenaf.

Je laten zien is de andere kant van de medaille: om gezien te worden moet je je laten zien. En dat is spannend. Kan je jezelf laten zien zonder ‘boven’ jezelf te gaan staan en stoer of sterk te doen of jezelf op te poetsen? Kan je jezelf laten zien zonder je kwaliteiten onder de korenmaat te zetten of bescheidenheid of schaamte te laten overheersen? Kan je kwetsbaarheid en onzekerheid toelaten in het contact met anderen? Wat hou je liever verborgen in de schaduw en welke maskers draag je in de buitenwereld? Wanneer is het veilig om jezelf te laten zien?

Met nieuwe ogen kijken is mogelijk als je – voorbij deze laag van zien en gezien worden – contact maakt met je innerlijke kern (essentie) die door geen enkele externe goed- of afkeuring uit zijn lood geslagen kan worden. Je bent hier-en-nu reeds waardevol, welke kwetsuren, patronen of overtuigingen je ook met je meedraagt. Werkelijk zien betekent ook: met nieuwe ogen kijken, voorbij de sluiers van de persoonlijkheid, naar de wezenskern in jezelf en in de ander. Dan begeven we ons op heilige grond.

We kunnen dit exploreren door met vriendelijkheid en mildheid te kijken naar de capriolen en schakeringen van onze persoonlijkheid en door contact te maken met de stille innerlijke ruimte van bewustzijn.

Deze zomerworkshop biedt jou een mooie kans tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Je wordt ondersteund door twee ervaren begeleiders. We werken 5 à 6 uur per dag met de groep. We maken gebruik van diverse werkvormen: contactoefeningen, deelrondes, meditatie, visualisatie, inquiry, gewaar-zijn, dans en beweging, creatieve werkvormen, lichaamswerk, adem, klank en stem, oefeningen in de natuur … En natuurlijk krijgt ieder de kans om zich in grote en kleine dingen te laten zien en te doorvoelen hoe dit van binnen resoneert.

In de namiddag ben je vrij om te wandelen, te ontspannen en te genieten van de natuur. Je verblijft op een prachtige, ecologisch gerenoveerde oude hoeve in Staden (omgeving Roeselare) en  dagelijks krijg je heerlijke bio-vegetarische maaltijden voorgeschoteld.

Je bent van harte welkom op deze ontdekkingsreis. We zien je graag komen.

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi
Wie wordt ontmaskerd wordt gevonden
En zal zichzelf opnieuw verstaan
En leven bloot en onomwonden
Aan niets of niemand meer ten prooi
En zo verbonden
(H. Oosterhuis)

Begeleiding: Sammy Vienne (coach, trainer en levensloopbegeleider), Johanna Descamps (psychotherapeut en (natuur)coach).
Sammy en Johanna hebben beide een grote mildheid ontwikkeld in de omgang met de verschillende lagen in onszelf. Hun veelzijdigheid, complementariteit en niet-oordelende houding wordt door vele deelnemers gesmaakt. Door de duo-begeleiding krijg je input vanuit een brede waaier van invalshoeken. Sammy (65 jaar) laat zich sterk inspireren door biografische, boeddhistische en zijnsgeoriënteerde invalshoeken. Johanna (54 jaar) is thuis in het essentie-werk, mindfulness en natuurcoaching. Beiden hechten veel belang aan het lichaam als drager van ervaringen. En een speelse, creatieve noot is nooit ver weg.

 

Terug naar overzicht

datum
maandag 22/8 (14u00) tot vrijdag 26/8 (16u00)
locatie
Hoeve Wabi Sabi - Staden (omgeving Roeselare) - Provinciebaan 59, 8840 Staden - https://hoevewabisabi.be/
begeleiding
Sammy Vienne & Johanna Descamps
prijs
€400,00 voorschot (= cursusbijdrage) €165,00 maaltijden(vegetarisch&bio)(*) €90,00 logies (2/3 persoonskamers)(*) (*) ter plaatse te betalen
inschrijven
Date
25/01/2022
Category
Persoonlijke ontwikkeling
Client