Individuele begeleiding

“Ver voorbij de ideeën over goed en kwaad is een plek. Daar wil ik je ontmoeten …”
(Rumi)

We leven in een tijd waarin veel mensen op zoek zijn om dichter bij hun essentie te komen. Velen zijn op zoek naar een waardevol leven, waarin plaats is voor kwetsbaarheid, authenticiteit, inspiratie en verbondenheid met mens en natuur. Op hun levenspad komen zij vele vragen en uitdagingen tegen, zowel op het vlak van werk, persoonlijke ontwikkeling, zingeving, maatschappelijk engagement en relaties.

“Don’t ask what the world needs. Rather ask what makes you come alive; then go and do it. Because what the world needs is people who have come alive.”
(H. Thurman)

Wat?

Bij individuele begeleiding exploreren we samen de betekenis en wijsheid van jouw levenservaringen. Via gesprek, opdrachten, lichaamservaring, meditatieve oefeningen …  zoeken we vanuit jouw levensverhaal een bezield antwoord op je huidige levenssituatie. We verkennen de verbinding tussen jouw uiterlijke ervaringen en je innerlijke kern. Het verwerken van tegenstrijdige gevoelens, het onder ogen zien van patronen of blinde vlekken, het opnieuw vrede sluiten met jezelf … zijn voorwaarden om terug in contact te komen met je kern.

Daarbij past een niet-oordelende en onderzoekende houding. Contact met wat er werkelijk in jou leeft, is een belangrijke sleutel. Jezelf met mildheid en zonder oordeel tegemoet treden is een basishouding.

“Ontgin waar niemand vruchtbaarheid vermoedt. Iedere woestijn kent wel zijn wel.
Geloof onafgebroken: hier moet water zijn.”
(H. Marsman)

Tegelijk kijken we naar wat jou kracht geeft. We hebben belangstelling voor jouw oorspronkelijke natuur, jouw kwaliteiten en bezieling … voor wat wezenlijk is voor jou. Daar gaat het leven over: jouw unieke “touch” ontdekken, waarderen en aan de wereld schenken. “Dan wordt werkelijk een daad gesteld voor de hemel en het belang van de toekomst gediend.” (R. Frost)

Een belangrijk thema in mijn begeleiding blijkt steeds weer te zijn: het ontwikkelen van een nieuwe relatie met jezelf. Een vriendelijke houding vinden in de omgang met jezelf, minder oordelend en bereid om alle aspecten van jezelf te leren kennen en te ontvangen, zowel de vreugdevolle als de lastige. Thuiskomen bij jezelf, telkens opnieuw, dag na dag, wordt dan een leidraad in je leven.

Op deze tocht ontmoeten we soms ook “de grote stilte”. Thuiskomen bij jezelf is ook: kunnen rusten bij wat groter is dan jezelf. Ook deze spirituele ervaring heeft een plaats in mijn begeleiding.

Voor wie?

Als je de draad in je leven kwijt bent, als het leven niet meer stroomt, als je vastzit in tegenstrijdige gevoelens, als je op zoek bent naar herbronning of een nieuwe oriëntatie, als je dichter bij jezelf wil komen … dan ben je welkom bij De Parel.

Veel mensen leven met innerlijke vragen, twijfel of verwarring. Het is bevrijdend om deze vragen niet langer geheim te houden, maar steun te vragen aan iemand die er samen met jou naar kijkt.

“Oefen geduld jegens alles in je hart dat nog niet is opgelost en probeer van de vragen zelf te houden, alsof het gesloten kamers zijn of boeken in een vreemde taal.
Het gaat er om alles te leven. Leef die vragen, hier en nu. Misschien komt er dan een dag dat je je geleidelijk en zonder het te merken in de antwoorden hebt ingeleefd.”
(Rainer Maria Rilke)

 

Praktisch

Live-sessies

We starten met een kennismakingsgesprek. We bespreken wat jouw vraag is en wat ik hierbij als begeleider kan betekenen. Op het einde overleggen we of het “klikt” en hoe we verder zullen werken. Na een 5-tal sessies houden we even halt: gaat het de goede richting uit, zijn er aanpassingen nodig, zijn we aan afronding toe …?

Een gesprek duurt één uur. Het kennismakingsgesprek kost 50,00€; de verdere gesprekken kosten 65,00€. Wie het financieel moeilijk heeft om de begeleiding te betalen, kan dit steeds ter sprake brengen. We zoeken dan een aangepaste regeling. Betaling bij voorkeur met gepast cash-geld.

Alle gesprekken gaan door in: de Kerchovestraat 3, 9180 Moerbeke-Waas.

Wijziging of annulatie van afspraken moet minstens 24u op voorhand gebeuren, zoniet blijft de helft van het bedrag verschuldigd (behoudens overmacht).

Een afspraak kun je boeken via info@parelsgewijs.be of telefonisch: 0484/237797

Online-sessies

Je maakt een afspraak (via mail of telefoon). Je ontvangt van mij vooraf een mail met een link (Zoom of Whereby). Op het moment van onze afspraak klik je deze link aan. Het is handig om je GSM/smartphone bij de hand te houden: als er iets niet lukt kunnen we telefonisch contact nemen.

Een online-sessie duurt 60′. Zorg dat je in een ruimte zit waar je niet gestoord wordt en waar je vrijuit kunt praten. De prijs is dezelfde als voor een live-sessie: startgesprek € 50,00; de verdere sessies kosten € 65,00. Betalen gebeurt via overschrijving op rekeningnummer: BE27 0620 6352 7073 (op naam van VIENNE); in de mededeling vermeld je je naam + datum van de sessie.

Getuigenissen

“Diepgang en vermogen om echt contact te maken. Dat heb ik ervaren als jouw kwaliteiten.”
(Vera, 45 jaar)

“Wat me bijzonder aanspreekt is dat je samen met mij onderzoekt, zonder oordelende houding.”
(Fabienne, 50 jaar)

“Je hebt me op een schitterende manier begeleid bij mijn loopbaanswitch.”
(Lieve, 42 jaar)

Ik voelde bij jou de rust die ik nodig had, de veilige burcht waar ik mocht zijn wie ik was op dat moment.”
(Veerle, 42 jaar)

“In de sessies ben ik ondergeschoven delen van mezelf tegengekomen, die ik onderweg was kwijtgeraakt.”
(Anne, 48 jaar)

“Hier kon ik ook met mijn emotionele kant van mijn loopbaantwijfels terecht! Wat een opluchting.”
(Luc, 52 jaar)

“Je laat ook de stilte werken … ik vond dat zeer goed.”
(Katrien, 46 jaar)

“Bij de laatste sessie verdiepten de inzichten zich en was het alsof ik echt zag waar het innerlijk doel van mijn leven mee te maken zou kunnen hebben.”
(Bruno, 47 jaar)