Over mezelf

Ik ben geboren in 1956, ben vader van Heleen (26 jaar) en woon samen met mijn levenspartner Kristien. Ik heb een basisopleiding als sociaal-pedagoog en heb gewerkt in verschillende takken van het sociaal werk, zowel lokaal, overkoepelend als in onderwijs en opleiding.

In 2009 heb ik De Parel opgericht, om tegemoet te komen aan mijn innerlijke roep om met de wezenlijke, kwetsbare, trage en gevoelige aspecten van het leven bezig te zijn. De innerlijke weg biedt zoveel rijkdom.

Specifiek voor mijn begeleidingswerk in De Parel heb ik opleiding of bijscholing gevolgd aan het Instituut voor Biografiek (Zeist, Nederland), Academie voor Leven & Werk (Eva De Waard, Baarn, Nederland), Ontwikkelingsgericht Coachen (Rudy Van Damme, België/Nederland), Inspirerend Coachen (Jef Clement, België), Boeddhistische Psychologie (Caroline Brazier, België/Engeland), Voice Dialogue Instituut (België), Zijnsoriëntatie (België/Nederland), Acceptance & Commitment Therapy (België)

Maar ik zet ook kwaliteiten en technieken in die ik op andere plaatsen geleerd heb: emotioneel lichaamswerk, mannengroepen, tantra, energetisch en zijnsgericht werk, dans & Authentic Movement, adem & stem, stilte en meditatie. Ik put veel uit de levenservaring die ik zelf heb opgedaan. De thema’s en processen die ik zelf heb doorgewerkt zijn een belangrijke bron voor mijn begeleidingswerk.

Ik heb de kwaliteit om met mensen naar een diepere laag te gaan, voorbij de “schaal” die we vaak rond ons hart hebben opgetrokken.

Als lesgever of trainer geef / gaf ik workshops voor Oost West Centrum, Instituut voor Mindfulness, Zorgsaam, Konekt, Vormingplus, Arteveldehogeschool, …

“If you go to your grave without painting your masterpiece, it will not get painted. No one else can paint it. Only you.” (onbekend)